Slideshow background

Cultuur Innovatie Fonds Limburg

- Op maandag 1 maart 2021 opent het Cultuur Innovatie Fonds Limburg.

Dit noodfonds, dat is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg, het Elisabeth Strouven Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt steun aan makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in Limburg. Zij krijgen geen steun van de rijksoverheid en kunnen nu maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product dat past bij ’het nieuwe nu’. 

Zwaar weer
Het Elisabeth Strouven Fonds doneert eenmalig € 100.000,- aan het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Bestuurder Guido van den Broek: ‘Hiermee verruimen we bij uitzondering ons werkgebied, omdat in heel Limburg culturele en creatieve makers in zwaar weer verkeren door de coronapandemie.
Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg is een tijdelijk noodfonds in de periode 1 maart 2021 tot 1 december 2022 of langer als het budget dat toelaat.’

Steun in de rug
’Het primaire doel van het Cultuur Innovatie Fonds Limburg is de creativiteit in Limburg te stimuleren in de huidige coronatijd’, aldus Nicolle van Lith en Joery Wilbers, de initiatiefnemers van het fonds. ’We willen de makers financieel ondersteunen en in contact brengen met het Limburgse publiek. Tegelijkertijd willen we hun een steun in de rug geven om te blijven vernieuwen. Dit onder meer door hen samen te laten werken met het bedrijfsleven.’

Uitvoering 
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg draagt in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en Pop in Limburg zorg voor de uitvoering van het fonds. Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt als kenniscentrum de amateurkunsten, erfgoed en de professionele kunsten. Pop in Limburg is de provinciale popkoepel van de provincie Limburg. In samenwerking met muzikanten, muziekcollectieven, jongerencentra, poppodia, festivals, opleidingen, lokale en regionale overheden zetten ze zich in voor een bloeiend ecosysteem voor popmuziek in Limburg. 

Voor meer info klik hier

Cultuur Innovatie Fonds Limburg

Blijf op de hoogte en meld u hier aan voor de nieuwsbrief