Slideshow background

Lancering talentenfonds GAVE

- Financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van kunst- en cultuurtalent

Vanaf vandaag is er een nieuw talentenfonds: Gave.Fund. Dit fonds is bedoeld om de kunstkracht van Zuid-Limburg verder te versterken. Het fonds levert een financiële bijdrage aan de culturele carrières van bijzondere talenten in Maastricht en omstreken en zo ook een bijdrage aan de verbetering van het klimaat voor talentontwikkeling in deze regio. Er ontstaat op deze manier meer interactie tussen kunst, kunstenaar, de regio en het publiek. Tussen de gevers en de mensen met een bijzondere gave. 

Over Gave.Fund
Maastricht is de stad waar kunst- en cultuurtalent zich voluit kan ontwikkelen. Er zijn verschillende topopleidingen die dat mogelijk maken. GAVE, het nieuwe talentenfonds van en voor Maastricht en omstreken geeft een financiële bijdrage aan toptalenten. Door deze bijdrage van GAVE zijn deze creatieve makers in staat een sprong voorwaarts te maken naar duurzaam succes in de kunst en cultuurwereld. Iedereen met een liefde voor kunst, kunstenaars, Maastricht en omstreken, is uitgenodigd om van Gave.Fund hét fonds voor toptalent te maken. GAVE is een fonds waarin naast de maker ook de gever belangrijk is. GAVE heeft een ANBI-status en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Giften komen dus geheel ten goede aan de bijzondere talenten die GAVE ondersteunt.
Camille Oostwegel, bestuursvoorzitter Gave.Fund: “We kijken uit naar de dynamiek die dit talentenfonds zal brengen in de versterking van kunst en cultuur in deze mooie regio. Voor makers, gevers en belevers.”

De eerste maker
Femke Stasse ontving bij de lancering van GAVE de eerste bijdrage van het fonds. Met dit bedrag zal Femke een bijzonder project ontwikkelen op het gebied van podiumkusten: Femke Stasse: “Met dank aan het Gave.Fund heb ik een voorstelling gemaakt in danszaal Bernaards op de Brusselsestraat. Dit wil ik aanbieden aan de bewoners van Maastricht die de zaal maar al te goed kennen, en aan een publiek voor wie deze zaal nog onbekend is. Voor cultureel Maastricht hebben de Toneelacademie en het danscentrum een belangrijke functie. Ik wil graag een brug slaan tussen de twee”. 

IKPASBIJ  
Gave.Fund is onderdeel van het fondsenpodium IKPASBIJ van het Elisabeth Strouven Fonds. 
Guido van den Broek, bestuurder van het Elisabeth Strouven Fonds: “Het Gave.Fund is het vierde fonds binnen IKPASBIJ. Het is een mooie aanvulling. We kunnen nu een breed en gedegen fondsenpodium aanbieden aan donateurs met ieder een eigen interessegebied.” 

Lancering talentenfonds GAVE

Blijf op de hoogte en meld u hier aan voor de nieuwsbrief