Slideshow background

Musica Sacra Maastricht 

Musica Sacra startte in 1983 als Europees festival van Religieuze Muziek. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot hét kunstfestival in de binnenstad van Maastricht.

Het aanbod omvat muziek, theater, film, lezingen, exposities en dans. Musica Sacra speelt zich veelal af op ‘heilige’ plekken in Maastricht, zoals kerken en cultuurhistorische panden. Nationale en internationale musici en gezelschappen vertegenwoordigen diverse genres en stijlen, wat het festival toegankelijk maakt voor een breed publiek. 

Dit keer was ’Bidden en Smeken’ het centrale thema van Musica Sacra. Projectleider Fons Dejong: ’Je hoeft niet streng religieus te zijn om te bidden. Je hoeft er ook niet altijd voor door de knieën. Iedereen steekt wel eens een kaarsje op of wandelt mee uit protest of medeleven. Tijdens het bidden worden woorden hardop of in stilte uitgesproken aan de hand van heilige teksten, verfijnde poëzie of via zich herhalende formules zoals bij mantra’s en litanieën. In al zijn vormen is bidden altijd ’reiken naar het uiterste’. Dat is wat de bezoeker mag verwachten van Musica Sacra.’

Musica Sacra Maastricht 

Blijf op de hoogte en meldt u hier aan voor de nieuwsbrief