Slideshow background

Opknapbeurt voor Gambiaanse basisschool

Bijna een jaar eerder dan gepland heeft Stichting CASA Gambia Nederland in samenwerking met stichting CASA Gambia in Gambia een gemeenschappelijke basisschool in Brufut opgeknapt.

Dit mede met steun van Wilde Ganzen en het Elisabeth Strouven Fonds. Lange tijd waren er geen financiële middelen voor een opknapbeurt, waardoor allerlei problemen ontstonden. 

Betreurenswaardige toestand 
In de Gambiaanse grondwet staat dat iedereen recht heeft op onderwijs. Door geldgebrek en een matige onderwijsstructuur wordt dat recht lang niet altijd in praktijk gebracht. De basisschool in Brufut is daar een voorbeeld van. De toestand van de school was zo betreurenswaardig dat lesgeven en leren bijna onmogelijk waren. Bovendien zaten de klaslokalen die nog in redelijke staat waren zó vol dat er haast een onhoudbare situatie ontstond. De school telt maar liefst 1875 leerlingen en 66 leerkrachten. 

Stichting CASA-Gambia Nederland 
De drijvende krachten achter de opknapbeurt van de school zijn Ebrima Jatta uit Gambia en Francine Simons van Stichting CASA-Gambia Nederland. Zij hebben veel ervaring opgedaan in vergelijkbare projecten. Lokale partner Stichting CASA-Gambia bestaat uit negen medewerkers met achtergronden in onderwijs, ICT, agricultuur, sport en gezondheidszorg. 

Opknapbeurt voor Gambiaanse basisschool

Blijf op de hoogte en meldt u hier aan voor de nieuwsbrief