Slideshow background

Keramiek

Met Raku stoken wordt het keramische werk al uit de oven gehaald als deze op de hoogste temperatuur is, hierdoor barst het oppervlak en worden er kleine scheurtjes zichtbaar. Door thee te drinken uit de kopjes komen er tannine in de klei, waardoor deze donker kleuren en zichtbaar worden. Sandra wilde dat gevoel van ontspanning en geduld opwekken, maar tevens ook de opwinding creëren die optreedt wanneer een onbeheersbaar patroon ontstaat tijdens dit 'oer-bakken'. Door honing, cacaopoeder of basterdsuiker op de werkjes te gooien terwijl deze nog gloeiend heet zijn, branden deze op een natuurlijke, maar onbeheersbare wijze, de klei in. Vanwege de dunne klei en grote temperatuurschok, breken de werkjes vaak. Maar door veel te oefenen en beheerst te stoken, is het nu gelukt om een succesvolle techniek beoefenen.

Keramiek

Producten van de ontwerper

Blijf op de hoogte en meld u hier aan voor de nieuwsbrief