Slideshow background

Forse steun voor Nederlandse Dansdagen

- Goed nieuws voor de Nederlandse Dansdagen. Het Elisabeth Strouven Fonds heeft besloten om het komende jaar €100.000 euro te schenken aan het jaarlijkse dansfestival in Maastricht.

“We vinden het van belang dat de Nederlandse Dansdagen kwalitatief hoogwaardige voorstellingen van nationaal topniveau kan blijven bieden. Het evenement is van betekenis voor de stad en dat willen wij als Fonds graag ondersteunen.” aldus Dik Mol, bestuurder van het fonds.

Naast de gemeente Maastricht, de Provincie Limburg en het Rijk is het Elisabeth Strouven Fonds de vierde financiële pijler onder de Nederlandse Dansdagen. Directeur Ronald Wintjens is blij met de bijdrage. “Lokaal draagvlak is essentieel. We zien het als een erkenning voor de kwaliteit en positie van het festival zowel landelijk als regionaal.”

Het Elisabeth Strouven Fonds vindt het belangrijk dat de Nederlandse Dansdagen blijft doorontwikkelen. Dit sluit nauw aan bij de ambities en visie van het festival. “De Nederlandse Dansdagen wil haar publiek verbreden en specifiek de jonge doelgroep verleiden om naar het festival te komen” aldus Wintjens.

Dit jaar is de 20e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen. “Wanneer de samenwerking met de Nederlandse Dansdagen bevalt, dan is er de intentie deze schenking nog drie jaar voort te zetten” zegt Mol. “Dit is een uitgelezen kans om als partners aan tafel te zitten. Hierdoor kunnen we het festival tot een nog groter succes maken en de financiële investering van het fonds ook op de lange termijn laten renderen” vult Wintjens aan. 

Forse steun voor Nederlandse Dansdagen

Blijf op de hoogte en meld u hier aan voor de nieuwsbrief