Slideshow background

Nieuwe naam, nieuw adres

- De verzelfstandiging van Stichting Elisabeth Strouven per januari 2016 wordt nu op meerdere fronten zichtbaar gemaakt, onder andere door een nieuwe naam en een nieuw adres.

Om haar activiteiten als 'vermogensfonds dat hulp en bijstand verleent' te verduidelijken, verandert de naam in Elisabeth Strouven Fonds. Ook verhuist het fonds per 21 april naar een nieuw kantoor aan de Abtstraat 3 te Maastricht. Dit kantoor is meer dan alleen een kantoor; het fungeert ook als ontmoetingsplaats, als plaats om kennis te delen, en als toonzaal voor ontwerpers en makers uit Maastricht.

Tot de doelstellingen van het Elisabeth Strouven Fonds behoort het ondersteunen van kunst en cultuur. Het fonds doet dat op vele manieren. Omdat het nieuwe kantoor ook dienst gaat doen als ontmoetingsplaats wordt het ingericht met meubelen, verlichting en ander design van overwegend jonge Maastrichtse ontwerpers en makers. De inrichting wordt gebruikt door de medewerkers van het fonds, maar vooral ook geëxposeerd en verkocht aan het brede publiek dat het kantoor bezoekt en gebruikt. Een stuk dat niet verkocht is, wordt na enige tijd vervangen door een ander stuk. Zo krijgen meerdere makers de kans hun werk te tonen en is de collectie altijd fris. De kwaliteit van de stukken wordt bewaakt en gewaarborgd in samenwerking met de gemeente Maastricht, de Maastricht Academy of Fine Arts & Design, de Jan van Eyck Academie en DesignDay, onder het label 'Made in Maastricht'. Indachtig haar betrokkenheid bij de stad Maastricht legt het Elisabeth Strouven Fonds met deze samenwerking verbindingen tussen makers, overheden, opleidingen, musea, en andere relevante organisaties.

Made in Maastricht
Het label 'Made in Maastricht', een initiatief van de gemeente Maastricht, stimuleert werk, carrièrekansen, huisvesting en gezamenlijke kracht in presentatie. 'Made in Maastricht' is opgezet vanuit het besef dat creatieven een essentiële rol spelen bij het vormgeven van onze (toekomstige) samenleving. Het kantoor van het Elisabeth Strouven Fonds wordt de eerste locatie in een rij van vele deelnemers aan 'Made in Maastricht'. Zo draagt iedereen bij aan de ontwikkeling en profilering van Maastricht als design- en maakstad.

Voor meer informatie over Made in Maastricht, klik hier.

Nieuwe naam, nieuw adres

Blijf op de hoogte en meld u hier aan voor de nieuwsbrief