Slideshow background

Trichter voor mr. E.Q.F. Klomp

- Op donderdag 22 oktober heeft burgemeester Penn-te Strake, de Stedelijke Onderscheiding de Trichter uitgereikt aan mr. E.Q.F. Klomp.

Verdiensten
Eddy Klomp is sinds 2005 lid en sinds januari 2009 voorzitter geweest van het bestuur van de Stichting Elisabeth Strouven. Bij de wijziging van de governance-structuur van de Stichting per 1 januari 2013 werd hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Elisabeth Strouven. Gedurende deze gehele periode heeft hij zich op onderscheidende wijze ingezet voor de Maastrichtse gemeenschap en onder zijn bestuurlijke leiding zijn tal van projecten gerealiseerd. Hierbij heeft hij zijn financieel/juridische expertise, en daarnaast zeker ook zijn eerdere, langdurige ervaring als directeur van de SNS-bank Maastricht, maximaal ten dienste van de gemeenschap ingezet. De heer Klomp heeft de stichting als voorzitter van de Raad van Toezicht per 1 januari 2015 om statutaire redenen (de maximale termijn) verlaten.

Verdere verdiensten
Van 1994 tot heden: lid van de Protecteursraad van de Tempeleers. Van 2003 tot 2011: Founding Father en penningmeester van het bestuur van de Ronald McDonald Kindervallei in Houthem-St. Gerlach. Van 2004 tot 2013: penningmeester in het bestuur van het LSO (Limburgs Symfonie Orkest); actieve rol bij de fusie van het LSO met het Brabants Orkest 2012/2013. Van 2005 tot heden: lid van het bestuur van Musica Sacra. Van 2009 tot heden: bestuurslid van de Stichting Gemeente-Spaarbank van Maastricht

Achtergrond De Trichter
De Trichter is een penning die wordt toegekend aan personen of groepen die zich op uitnemende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Maastricht. De naam van deze onderscheiding is afgeleid van ‘Tricht’, doorwaadbare plaats in de rivier. Op de penning wordt dit symbolisch tot uitdrukking gebracht. De kunstenaar, Désirée Tonnaer, heeft bovendien de stadsengel op de penning afgebeeld.

Trichter voor mr. E.Q.F. Klomp

Blijf op de hoogte en meld u hier aan voor de nieuwsbrief